Петима българи стоят зад най-мащабната схема за източване на социални помощи в

...
Петима българи стоят зад най-мащабната схема за източване на социални помощи в
Коментари Харесай

Измамата за милиони в Англия: Видеа показват как българите хвърлят пачки и живеят в лукс

Петима българи стоят зад най-мащабната скица за източване на обществени помощи в Англия и Уелс. В продължение на близо четири години те са източвали с подправени документи пари за така наречен повсеместен заем - обществена помощ за небогати и безработни. 
Обвиняемите са Галина Николова, на 38 година, Стоян Стоянов, на 27 година, Цветка Тодорова, на 52 година, Гюнеш Али, на 33 година, и Патриция Панева, на 26 година Те са възнамерявали огромната машинация с пране на пари в продължение на години. Двма от тях са с адреси в Пловдив. Прочетете още

За задачата групата е подавала хиляди подправени молби за повсеместен заем, като е употребила крадени самоличности на действителни хора. Участниците са предложили консултациите си на искащи да се записват в системата за помощи.

При обиска в домовете им полицията е разкрила пачки със 750 000 английски лири. Парите са получени през 6000 подправени заявки, част от тях подадени през откритите 900 мобилни устройства, стотици формуляри за кандидатстване, натъпкани в кашони.

Присвоената сума е общо 54 млн. английски лири или към 63 млн. евро.



Какви са реакциите в обществените медии и измежду британците?

Най-голям отзив новината откри измежду почитателите на ТикТок. В стотици видеокоментари се посочваха клипчетата, открити в телефоните на един от обвинените, на които хвърлят банкноти от 20 паунда из жилището на един от обвинените. 

Открити са и други видеоклипове, на които се вижда първокласният живот на българите на гърба на британската обществена система.

Разкритията станаха мотив за това да се повдигне още веднъж въпросът със обществените помощи във Англия. По публична информация за миналата година са предотвратени опити за измами за стотици милиони английски паунди.

Един от най-гледаните видеокоментари в ТикТок по тематиката слага въпросът дали не би трябвало да се затегне контролът при даването на сходни помощи.

Сред мненията не липсват и въпроси за това дали Галина Николова, Стоян Стоянов, Цветка Тодорова, Гюнеш Али и Патриция Панева ще получат обективна присъда, или ще се разминат с минимално наказване, откакто са се признали за отговорни в съда. На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в огромната лъжлива скица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР